نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

هفته بيست و چهارم بارداري با تغييرات زيادي براي مادر و جنين همراه است. جنين همانند هفته‌هاي گذشته وزن رو به افزايش دارد به طوري كه در هفته بيست و چهارم بارداري اندام‌‌ها، ماهيچه‌ها و استخوان‌ها و مغز جنين بيشتر رشد پيدا مي‌كند. در اين هفته شكم مادر بزرگ‌تر مي‌شود و رحم بالاتر از ناف قرار مي‌گيرد كه اين مسئله مي‌تواند مشكلات گوارشي را براي مادر به وجود بياورد. به طور كلي هفته بيست و چهارم بارداري با عوارض و آسيب‌هاي زيادي براي مادر همراه نيست با اين حال ممكن است برخي از مادران عوارض ناخوشايندي را تجربه كنند. از اين جهت آگاهي از رشد و تغييرات جنين و عوارض احتمالي و راهكارهاي خودمراقبتي مي‌تواند به كاهش اضطراب و افزايش سلامت مادر و جنين كمك كند. براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: هفته بيست و چهارم بارداري

وضعيت جنين در هفته بيست و چهارم بارداري

جنين همانند هفته‌هاي گذشته روند افزايش وزن خود را حفظ مي‌كند و تاكنون حدوداً به 30 سانتي‌متر قد و حدود 600 گرم وزن مي‌رسد. هرچه كه از مدت زمان دوران بارداري بيشتر مي‌گذرد، افزايش وزن جنين هم بيشتر مي‌شود. اين افزايش وزن عمدتا به دليل رشد اندام‌ها، استخوان‌ها، ماهيچه‌ها و مغز روي مي‌دهد. در اين هفته چين خوردگي‌هاي مغز تكامل پيدا مي‌كند و مغز شروع به فعاليت مي‌كند. جوانه‌هاي چشايي روي زبان جنين در اين هفته بيشتر تكامل پيدا مي‌كند و قادر به تشخيص طعم مايع آمنيوتيك مي‌شود زيرا تغيير طعم مايع آمنيوتيك باعث تغيير حالت چهره جنين مي‌شود.

بيشتر بخوانيد: مراحل رشد جنين

وضعيت ريه جنين رشد بيشتري پيدا مي‌كند به طوري كه امكان تبادل اكسيژن و دي‌اكسيد كربن در ريه او به وجود مي‌آيد. اين مسئله باعث مي‌شود كه جنين امكان تنفس كردن از طريق ريه را بهتر داشته باشد، هرچقدر كه ريه جنين تكامل يافته‌تر باشد امكان زندگي خارج از رحم برايش بيشتر فراهم مي‎شود. جنين به صورت خميده در رحم قرار گرفته است زيرا كه افزايش وزن و بزرگ‌تر شدنش باعث كمبود فضا براي او مي‌شود همچنين در اين هفته و هفته‌هاي آينده حركات جنين به مراتب بيشتر مي‌شود و چرخش‌هاي او در رحم افزايش پيدا مي‌كند. براي آشنايي بيشتر با دوران بارداري كليك كنيد.

وضعيت مادر در هفته بيست و چهارم بارداري

همانند هفته‌هاي گذشته وزن مادر رو به افزايش است و همين مسئله باعث افزايش شكم و بالاتر قرار گرفتن رحم مي‌شود. برخي از مادران دچار تغييرات حالات و تجربه علائم خفيفي مانند احساس گرم شدن زياد و گرفتگي عضلات پا و درد كمر مي‌شوند. همچنين بالاتر قرار گرفتن رحم باعث مي‌شود تا فشار بيشتري به ريه و دستگاه گوارش مادر ايجاد شود. همچنين ممكن است برخي از مادران دچار خستگي مفرط و تغيير در اشتها باشند به همين دليل ممكن است مادران در اين هفته ميل بيشتري به خوردن غذا داشته باشند.

براي آشنايي با مراقبت هاي لازم در سه ماه دوم بارداري كليك كنيد.

عوارض شايع در هفته 24 بارداري براي مادر

بيشتر مادران در سه ماهه دوم بارداري عوارض ناخوشايندي راتجربه نمي‌كنند و اين دوران بهترين دوران بارداري‌شان محسوب مي‌شود. با اين حال عوارض احتمالي كه ممكن است در اين هفته برخي از مادران دچار آن شوند به طور كلي شامل يبوست، درد كمر، گرفتگي عضلات پا، خشكي چشم، سوء هاضمه و سوزش دل مي‌باشد. برخي از مادران ممكن است احساس درد و بي‌حسي در ناحيه مچ دست و پا داشته باشند و به دليل تغيير وضعيت آب بدن، اندام‌هايشان دچار ورم شود، اين مسئله در اصطلاح، سندرم تونل كارپ نام دارد. همچنين تغييرات هورموني در اين هفته مي‌تواند باعث خشكي چشم و تاري ديد شود.

خودمراقبتي‌ها در هفته 24بارداري

از هفته بيست و چهارم به بعد بهتر است مادران آزمايش غربالگري براي تشخيص ديابت را انجام دهند. آزمايشات ديابت صرفا براي ارزيابي سلامت مادر انجام مي‌شود. چرا كه احتمال شيوع ديابت دربارداري افزايش مي‌يابد. پس همه مادران اين آزمايش را انجام مي‌دهند تا از سلامت خود و جنين‌شان اطمينان حاصل كنند يا در صورت بروز مشكل اقدامات به موقع انجام دهند.

مصرف مايعات به اندازه كافي، ميوه و سبزيجات و غذاهاي فيبردار منجر به كاهش يبوست مي‌شود. همچنين ورزش منظم و سبك اگر تحت نظارت پزشك باشد، به افزايش سلامت مادر و جنين كمك مي‌كند. وعده‌هاي غذايي كم حجم‌تر و اجتناب از مصرف نوشيدني‌هاي گازدار، ادويه‌دار و محرك باعث رفع مشكل سوزش سر دل مي‌شود. به طور كلي بهتر است تعداد وعده‌هاي غذايي افزايش و حجم هر وعده غذا كاهش پيدا كند.

راه‌هاي كاهش عوارض بارداري

جهت بهبود درد كمر، گرفتگي عضلات پا و اندام‌هاي بدن تحت نظارت پزشك تمرين‌هاي ساده و اصولي را انجام دهيد. شيوه خوابيدن تان نيز بر روي درد كمر تاثير دارد. بهترين شيوه خوابيدن در اين دوران خوابيدن به پهلو خصوصا به پهلوي سمت چپ است.

در هفته بيست و چهارم بارداري شايد دچار افزايش ميل جنسي شويد، اگر ممنوعيت پزشكي نداريد ، رابطه جنسي مشكلي ايجاد نمي‌كند. با رعايت نكات ساده و انجام پوزيشن‌هاي مناسب مخصوص بارداري مي‌توانيد با همسرتان روابط پرمهرتان را حفظ كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هفته بيست و چهارم بارداري مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا رابطه جنسي در هفته 24 بارداري خطرناك است؟

به طور كلي اگر شرايط و مشكلات پزشكي نداشته باشيد انجام رابطه جنسي مشكلي را براي سلامت مادر و جنين به وجود نمي‌آورد. اما اگر دچار خونريزي و يا درد شديد هستيد بهتر است در اين مدت رابطه جنسي نداشته باشيد.

منبع: هفته بيست و چهارم بارداري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/11  ] [ ۱۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب